2016. augusztus 28., vasárnap

Birmingham



A hozzánk legközelebbi nagyváros Birmingham. Húsz perc busszal a párhuzamos utcában lévő buszmegállóból. A közlekedés sajnos elég drága, ezért általában csak akkor megyek be, ha valami dolgom van, vagy valahová utazom, mert minden vonat és távolsági busz onnan indul.
Anglia második legnagyobb városa. Kevésbé bájos, mint London, inkább nagy ipari város jellege van. Egyszerűen úgy foglalnám össze, hogy szürke és ronda. Minden más város, ahol eddig jártam szebb volt. Szomorú, de ez az igazság, legalábbis szerintem. Nincsenek szép régi épületek, zöld területet vadászni kell, (vannak nagyobb parkok, de ezek messzebb vannak a központtól) és folyamatosan építkezések vannak (tisztára otthon érzem magam, a nagy csomópontok folyamatosan fel vannak túrva). Ezért örülök neki, hogy egy kisvárosban élek, ahol jó érzés kilépni az utcára, és mindenhol lehet hallani a madarakat. Viszont az igaz, hogy könnyebb lenne szabadidős tevékenységet találni vagy akár csak elmenni szórakozni, ha Birminghamben laknánk.







A központban a Newstreet pályaudvar és a Bullring bevásárlóközpont áll. Van egy nagy katedrális, egy könyvtár, aminek a tetejére fel lehet menni a „titkos kertbe”, ahonnan kilátás nyílik a városra, és egy kis állandó Shakespeare kiállításuk is van. A könyvtár mellett van a Symphony hall, ahol hangversenyek, koncertek és egyéb rendezvények szoktak lenni. A városháza szép, van néhány érdekes szobor előtte. A Canal környéke szépen ki van építve, egy szép kis híd visz át felette és hajókázni is lehet rajta. Ezzel nagyjából ki is fújt a városi szabadon megtekinthető látnivalók listája.


A könyvtár "Titkos kertje" a 9. emeleten

 A könyvtár épülete

 Birmingham Cathedral

 Canal

 Shakespeare ihlette virágszobor a könyvtár előtt

 A városháza...

 amit szfinxek őriznek

Egy korábbi bejegyzésben említettem már a botanikus kertet, ahová júliusban elmentem Jessyvel. Az nagyon szép volt, van még néhány múzeum amit érdemes lenne felkeresni például a Thinktank természettudományi múzeum interaktív kiállításokkal, a National Sea Life Centre, ami egyfajta akvárium, vízi élőlények állatkertje. És persze ott van a Cadburry World, a híres csoki gyár, ahol az idegenvezetés után természetesen kapnak csokit a látogatók. Ez az a hely, amit nekem jelenleg inkább kerülnöm kéne, (később leírom miért) pedig kétségtelenül ez Birmingham legjobb helye. Természetesen van még rengeteg Art Gallery, mozi és színház, események, fesztiválok, rengeteg felfedeznivaló, ami elfeledteti a kilátást a város felé közelítve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése