2016. november 23., szerda

Halloween




Az amerikai Halloween természetesen itt sokkal nagyobb népszerűségnek örvend, és még inkább beépült az ünnepek közé, mint nálunk. Ennek egyrészt az az oka, hogy nincsen más beöltözős alkalmuk, és nem ütközik a saját hagyományaikkal, így az ellentábor is egyedül az Amerika majmolást hozhatja fel mint ellenérvet. Nálunk ilyenkor a fiatalok jelmezben mennek bulizni vagy horror filmet néznek mások meg felháborodva kommentelnek minderről. 

Itt főleg a gyerekeké ez az esemény. Az október utolsó hetében futó Holiday programme-en is volt Halloween buli, ahol mindenféle kreatív és előre gyártott jelmezt csodálhattunk meg. A szomszédolós Trick or treat is ment, gondolom ez különösen az ilyen kertvárosi környéken szokás, mint ahol mi is lakunk. Sok ház előtt láttam a töklámpást, az oviban is faragott egyet az egyik óvó néni.

A YMCA ház is megrendezte a Halloween bulit a lakóknak, október 28-án, pénteken, bár ez eléggé mérsékeltre sikerült. Senki nem öltözött be, illetve volt egy lány, aki félidőnél megjelent egy nagyon király csontváz jelmezben meg sminkben, de miután szembesült vele, hogy ezzel egyedül van, el is ment. Én is egyszerűen a fekete ruhánál meg sminknél maradtam. Nem volt ott az egész ház, de azért sokan lejöttek, olyanok is, akiket eddig nem is láttam. Be volt tervezve néhány játék, a lelkesedés azonban nem volt kitörő, így a koordinátorunk megelégedett a „múmiával” (két csapat egy-egy kiválasztott embert megpróbál minél jobban betekerni vécépapírral), hogy ezzel dokumentálják az eseményt, és utána inkább csak beszélgettünk. Néhányan érdeklődtek az EVS iránt is, hogy szeretnék megcsinálni, amíg van rá lehetőségük.
A végén majdnem botrányos mennyiségű kaja került a szemétbe, de szerencsére a lakók és mi is megmentettük a nagy részét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése