2016. április 1., péntek

A munkáról


A második napon volt egy hosszabb beszélgetésünk a koordinátorral, akitől megkaptuk a havi beosztást és elmondta a fontos tudnivalókat. Nagyon sok projektjük van, többféle témával és célközönséggel, ezenkívül vannak alkalmi eseményeik is. Azt mondta kicsit mindenbe belekóstolhatunk, aztán ha valamit nagyon nem érzünk  a mi világunknak, akkor nem erőltetik ránk, foglalkozhatunk többet azzal, amit jobban szeretünk.

A projektek néhány mondatban:
  •  Nursery: Ha jól tudom, ez nem YMCA projekt, de az önkéntesek itt is besegítenek. Hétköznap délelőttönként Holy Trinity Preschool bérli az egyik termet. Ez egy óvoda, bölcsőde, ahová 2-5 éves gyerekek járnak.
  • K-Kats: Délutáni klub fogyatékkal élő fiatalok számára, ahol lehetőséget kapnak az önkifejezésre, a képességeik kibontakoztatására.
  • Holiday Program: Iskolaszünetekben napközis tábor ugyanabban a teremben, ahol az ovi szokott lenni (természetesen az ilyenkor szünetel). Játékok, foci, főzőcskézés, mozi, kirándulások várják az 5-11 éves gyerekeket.
Ennél jóval több projekt van, később bővülni fog a lista, ha új projektben vehetek részt. Ezenkívül vannak még alkalmi események is, amiken szintén számítanak a részvételünkre, ötleteinkre.
Az első 10 napon még nem vettünk részt egyik programban sem, csak az irodában volt 1-2 óránk vagy posztert kellett csinálni saját magunk bemutatásáról, Magyarországról, a dolgokról amiket itt a környéken felfedeztünk. Így volt időnk berendezkedni, hozzászokni az új környezethez, a nyelvhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése